simsirikis logo
Greek Arabic Bulgarian English German Indonesian Italian Russian Turkish

ΞΗΡΑΝΤΗΡΙΑ

A.Cozzi alt alt
ΞΗΡΑΝΤΗΡΙΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ A.Cozzi Ιταλίας
EC50
Ξηραντήριο Α.Cozzi.

EC25
Ξηραντήριο EC-25 με καρότσι και τελάρα.

EC25 open
Εσωτερική άποψη ξηραντηρίου EC-25.

EC50 open
Εσωτερική άποψη ξηραντηρίου EC-50.

Controller Cozzi
Άποψη του controller των ξηραντηρίων A.Cozzi.

  • Η ξήρανση είναι η διαδικασία σταδιακής απαγωγής της υγρασίας από το προϊόν με την βοήθεια θερμότητας. Μείωση της υγρασίας σημαίνει και μείωση της ενζυματικής δραστηριότητας άρα μείωση της ωρίμανσης στο ελάχιστο. Αυτό πετυχαίνεται με τα ξηραντήρια A.Cozzi τα οποία σε αντίθεση με τα υπόλοιπα ξηραντήρια του ανταγωνισμού, διοχετεύουν συγκεκριμένη ποσότητα θερμού αέρα με συγκεκριμένο ρυθμό απαγωγής της υγρασίας. Έτσι το προϊόν δεν καταπονείται, αυξάνει την επιφανειακή τάση της υγρασίας και επιτρέπει στο νερό να εξατμιστεί ομαλά. Με τα ξηραντήρια A.Cozzi αποφεύγονται τα σπασίματα των ζυμαρικών κατά την συσκευασία και το μαγείρεμα ενώ η διάρκεια ζωής στο ράφι μπορεί να φθάσει τους 24 μήνες.
  • Tα ξηραντήρια A.Cozzi είναι ιδανικά για την αποξήρανση ζυμαρικών κάθε μήκους πριν τη τελική συσκευασία.
  • Ο θάλαμος αποτελείται από πάνελ πάχους 50mm. Τα πάνελ επενδύονται εξωτερικά των πλευρών με φύλλο χάλυβα βαμμένο κατάλληλα για υψηλή αντοχή έναντι της διάβρωσης. Εσωτερικά των δύο φύλλων τοποθετείται αφρός πολυουρεθάνης, ώστε να παρέχεται υψηλή θερμομόνωση και ηχομόνωση, αλλά και η στιβαρότερη κατασκευή του μηχανήματος.
  • O μικροεπεξεργαστής, ελέγχει τον κύκλο εργασιών του μηχανήματος και ρυθμίζει τη θερμοκρασία και τη σχετική υγρασία κατά τη διάρκεια λειτουργίας του ξηραντήρα.
  • Οι ανεμιστήρες έχουν διπλή φορά με προγραμματισμένα διαλλείματα λειτουργίας. Με αυτόν τον τρόπο το προϊόν στεγνώνει τόσο επιφανειακά όσο και στο υπόστρωμα με απόλυτη ομοιομορφία. Έτσι η ξήρανση γίνεται με σειριακό τρόπο, δηλαδή η επιφάνεια απάγει την υγρασία, στεγνώνει και κατόπιν δέχεται υγρασία από το εσωτερικό του προϊόντος την οποία αποβάλλει στο επόμενο κύκλο κ.ο.κ. Η υγρασία αποβάλλεται από ειδικούς εξαεριστήρες. Η όλη διαδικασία είναι αυτόματη και ελέγχεται από τα προγράμματα στον πίνακα ελέγχου.
  • Ο επεξεργαστής διαθέτει διάφορα προγράμματα (κοντά ζυμαρικά, μακριά ζυμαρικά, φωλιές, κοφτό μακαρόνι, πένες, φύλλα κλπ). Επίσης διαθέτει μεγάλο αριθμό έτοιμων κύκλων με παραμέτρους λειτουργίας οι οποίοι είναι πλήρως παραμετροποιήσιμοι. Έτσι, τα ξηραντήρια αυτά μπορούν να καλύψουν κάθε ανάγκη ακόμη και για ειδικά τοπικά προϊόντα καθώς και για αποξήρανση φρούτων ή λαχανικών.
  • Ο κύκλος ξήρανσης διαρκεί περίπου 10 ώρες μαζί με τα διαλλείματα. Καλό είναι να γίνεται αργή ξήρανση ώστε να έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα.
  • Όλες οι παράμετροι, η θερμοκρασία, το επίπεδο υγρασίας, ο χρόνος κυκλοφορίας του αέρα, η φορά των ανεμιστήρων, ο χρόνος διακοπής και ο χρόνος εργασίας ρυθμίζονται μέσω πληκτρολογίου και ταυτόχρονα απεικονίζονται σε οθόνη. Οι παράμετροι που ορίζονται παραμένουν στη μνήμη του ξηραντήρα όταν αυτός είναι απενεργοποιημένος.
  • Περιλαμβάνεται ένα πλήρες σετ τελάρων και τα αντίστοιχα καρότσια για κάθε ξηραντήριο. Κάθε τελάρο έχει διάσταση 120x60εκ. και χωρητικότητα 4 με 5 κιλά φρέσκου προϊόντος (εξαρτάται από τον τύπο του προϊόντος).
  • Διαθέσιμα σε 2 μοντέλα που καλύπτουν τις περισσότερες ανάγκες των εργαστηρίων της ελληνικής αγοράς με παραγωγικότητα 90 και 180 κιλά ανά κύκλο.
Mod.ΑΡΙΘΜΟΣ
ΤΕΛΑΡΩΝ
ΑΡΙΘΜΟΣ
ΚΑΡΟΤΣΙΩΝ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΦΡΕΣΚΩΝ
Kg/κύκλο
ΙΣΧΥΣ/ΤΑΣΗΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ
mm
TIMH
ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ
EC-2525170-905.0kW/400V1700x1000x2250+25012,900 €
EC-50502140-18010.0kW/400V1700x1600x2250+25017,500 €
ΚΑΡΟΤΣΙ ΜΕ 25 ΤΕΛΑΡΑ----1200x6001,200 €
ΤΕΛΑΡΟ ΞΥΛΙΝΟ
ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ
ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΛΗΤΑΣ
----1200x60040 €
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΤΕ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ "ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ"

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Επικοινωνία

  • 5ο χλμ Εθνικής Οδού Αλεξανδρούπολης-Συνόρων Κάθετος άξονας Εγνατίας οδού -Αεροδρομίου Δημόκριτος Αλεξανδρούπολη Έβρος ΤΘ 1077 / ΤΚ 68100 Ελλάδα
  • +30 25510-26592
  • info@simsirikis.gr
  • Βρείτε μας στο χάρτη

Μέλος

seme logo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

Έργα μας