simsirikis logo
Greek Arabic Bulgarian English German Indonesian Italian Russian Turkish

Η εταιρεία μας, διοργανώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την παρουσίαση του νέου φούρνου με κάρβουνα Roaster, που θα γίνει την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018 στις 5 το απόγευμα στο εστιατόριο "Μετόχι" στο Αετοχώρι. Την παρουσίαση θα κάνει ο βραβευμένος σεφ Γιώργος Χρυσανίδης.

Τι είναι και τι προσφέρει ο φούρνος Roaster?
-Συνδυασμός ψησταριάς - φούρνου ώστε να υπάρχει δυνατότητα παραγωγής πολλών διαφορετικών πιάτων για τα οποία θα χρειαζόταν 2 συσκευές.
-Λειτουργεί με 40% λιγότερο κάρβουνο απο μια ανοιχτή ψησταριά.
-Μπορεί να λειτουργεί συνεχόμενα στους 300 με 350 βαθμούς.
-Ιδανικός για το ψήσιμο όλων των φαγητών (κόκκινο κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, θαλασσινά, μακαρονάδες, λαχανικά, πίτσες, ψωμί κ.α.).
-Είναι 30-40% πιο γρήγορος απο μια κλασική ψησταριά.
-Σημαντική μείωση της φλόγας αποτρέποντας το φαγητό από το να στεγνώσει ή να καεί.
-Υψηλή ποιότητα ψησίματος: η μοναδική γεύση που προσδίδει το μαγείρεμα στα κάρβουνα συνδυάζεται μοναδικά με τη διατήρηση της υφής και τις ζουμεράδας των φαγητών.
-Συγκέντρωση της στάχτης σε συρτάρι κάτω απο το φούρνο για ευκολότερο καθαρισμό.
-Ποιότητα στο χώρο εργασίας: Αποτρέπει την άμεση έκθεση του μάγειρα σε υψηλές θερμοκρασίες.

roaster

Η συμμετοχή μας στην έκθεση XENIA 2017, μας έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά ανθρώπους του τουρισμού και να ακούσουμε τις ανάγκες τους σε σχέση με τον εξοπλισμό τους. Παρουσιάσαμε τα συστήματα Laundry της FAGOR με τα νέα στεγνωτήρια της σειράς PLUS και τα πλυντήρια με την οθόνη αφής TP.
Η έκθεση έγινε από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου 2017 στο Metropolitan Expo δίπλα στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας και προσέλκυσε χιλιάδες επισκέπτες του ξενοδοχειακού κλάδου από κάθε γωνιά της Ελλάδος.

xenia

Με χαρά ανακοινώνουμε την συμμετοχή μας στην έκθεση XENIA 2017 που θα γίνει από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου 2017 στο Metropolitan Expo δίπλα στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας.
Η επανεκκίνηση της XENIA, μίας έκθεσης που αποτέλεσε για πάνω από 40 χρόνια το σημείο συνάντησης των εκπροσώπων της Τουριστικής Βιομηχανίας της χώρας μας, έρχεται σε μια εποχή που ο ελληνικός τουρισμός αναπτύσσεται γοργά και μαζί οι ανάγκες του για αναβαθμισμένες παροχές. Οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις του πιο δραστήριου κλάδου της ελληνικής οικονομίας αξίζουν την πιο ποιοτική πληροφόρηση, επαγγελματικά οργανωμένη στη λεπτομέρειά της.
Η εταιρεία μας στηρίζει αυτήν την προσπάθεια και βρίσκεται για μία ακόμη φορά στο πλευρό του έλληνα ξενοδόχου.

xenia

Από τις αρχές Ιουλίου τίθεται σε ισχύ η νέα Υγειονομική Διάταξη που αφορά τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας των επιχειρήσεων τροφίμων. Αφού πέρασε ένα μεγάλο διάστημα από τον περασμένο Απρίλιο, όταν τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και αφού στο ενδιάμεσο έχει αλλάξει η διαδικασία έναρξης λειτουργίας των καταστημάτων, το Υπουργείο Υγείας κατάρτισε μια νέα Διάταξη που φαινομενικά δεν επιφέρει αλλαγές στις ισχύουσες απαιτήσεις. Τη νέα Υγειονομική Διάταξη μπορείτε να την βρείτε εδώ.

Κατηγοριοποίηση βάσει επιπέδου κινδύνου
Οι επιχειρήσεις που εμπίπτουν σε ελέγχους από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες κατηγοριοποιούνται ανάλογα με το επίπεδο κινδύνου. Έτσι Επιπέδου ΙΙΙ – υψηλού κινδύνου χαρακτηρίζονται τα παρασκευαστήρια τροφίμων, ενώ κρεοπωλεία, υπεραγορές τροφίμων, καταστήματα χονδρικού εμπορίου, καταστήματα διάθεσης προϊόντων αλλαντοποιίας, εστιατόρια, ψητοπωλεία, ταβέρνες κ.λπ. χαρακτηρίζονται Επιπέδου ΙΙ – μεσαίου κινδύνου επιχειρήσεις.

Διάγραμμα ροής εργασιών
Τα διαγράμματα ροής συνοδεύονται από περιγραφική έκθεση υπογεγραμμένη από Υγιεινολόγο Τ.Ε. ή επιστήμονα σχετικής ειδικότητας. Η περιγραφή της παραγωγικής διαδικασίας περιλαμβάνει: περιγραφή της υποδομής, αναφορά των προϊόντων που διαχειρίζεται η επιχείρηση, περιγραφή του τρόπου παρασκευής, συσκευασίας και προσφοράς και περιγραφή των σημείων ελέγχου και των ορίων επικινδυνότητας.
Για κάθε αλλαγή στη δραστηριότητα, ή στη ροή των εργασιών η επιχείρηση υποχρεούται να καταθέτει επικαιροποιημένο διάγραμμα ροής.

Μικτές επιχειρήσεις
Όλες οι επιχειρήσεις τροφίμων μπορούν να λειτουργούν ως μικτές και να συνυπάρχουν με άλλες επιχειρήσεις με την προϋπόθεση ότι αποφεύγεται η διασταυρούμενη επιμόλυνση.
Επιτρέπεται η διάθεση συσκευασμένων - τυποποιημένων νωπών ή κατεψυγμένων κρεάτων και κρεατοσκευασμάτων χωρίς την υποχρέωση λειτουργίας κρεοπωλείου.

«Ζεστή γωνιά»
Αναφέρεται ρητά ότι στις επιχειρήσεις λιανικής διάθεσης τροφίμων και ποτών δύναται να λειτουργήσει τμήμα έψησης προπαρασκευασμένων – προμαγειρευμένων φαγητών και κοτόπουλων με λιανική διάθεσή τους. Ως απαραίτητος εξοπλισμός αναφέρεται: πάγκοι εργασίας, επιφάνειες κοπής, σκεύη κ.λπ., μηχανές έψησης, προθήκες, κατάλληλος εξοπλισμός για το πλύσιμο εργαλείων και χεριών και συνεχής παροχή ζεστού και κρύου νερού.

Απαραίτητα αρχεία επιχειρήσεων τροφίμων
Τα αρχεία που πρέπει να τηρεί κάθε επιχείρηση είναι τα εξής:

  • Αρχείο προσωπικού επιχείρησης.
  • Αρχείο νερού.
  • Αρχείο καθαρισμού – απολύμανσης.
  • Αρχείο απεντόμωσης-μυοκτονίας.
  • Αρχείο θερμοκρασιών.
  • Αρχείο πρώτων υλών και προμηθευτών.

Υφιστάμενες επιχειρήσεις
Οι επιχειρήσεις που λειτουργούν ήδη οφείλουν να προσαρμόσουν τις εγκαταστάσεις τους στους όρους αυτής της διάταξης.

Πηγή: www.meatnews.gr

AYB

Η συμμετοχή μας και φέτος στην έκθεση Foodexpo 2017, συγκέντρωσε το μεγάλο ενδιαφέρον επισκεπτών του κλάδου μαζικής εστίασης με τα thermoboxes μεταφοράς τροφίμων AVA τα οποία συνδυάζουν άριστη ποιότητα με τις πλέον ανταγωνιστικές τιμές στην ελληνική αγορά. Παρουσιάσαμε όλα τα μοντέλα AVA που καλύπτουν τις ανάγκες μεταφοράς τροφίμων από ένα μικρό εστιαtόριο μέχρι και χιλιάδες μερίδες σε μεγάλα catering.

FOODEXPO1

Από 18 έως 20 Μαρτίου 2017 θα συμμετάσχουμε στην έκθεση Foodexpo 2017, παρουσιάζοντας τα πρωτοποριακά συστήματα μεταφοράς τροφίμων AVA. Η έκθεση γίνεται στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan δίπλα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Μπορείτε να εκτυπώσετε την πρόσκληση σας αφού πρώτα συπληρώσετε τα στοιχεία σας κάνοντας κλικ στην εικόνα.

FOODEXPO

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017, συμμετείχαμε στην γενική συνέλευση του συνδέσμου μας (ΣΕΕΜΕ) που έγινε στον Βόλο.

Ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων και Εμπόρων Εξοπλισμού Μαζικής Εστίασης, βράβευσε τον ιδρυτή της εταιρείας μας Δημήτριο Σιμσιρίκη, για την πολύχρονη προσφορά του στον κλάδο. Βραβεύτηκαν επίσης για την πολύχρονη προσφορά τους οι συνάδελφοι, Κραβαρίτης Σταύρος και Αβδίκος Θανάσης.

Παράλληλα είχαμε την χαρά να συναντήσουμε συναδέλφους και συνεργάτες μας από κάθε γωνιά της Ελλάδας και να παρακολουθήσουμε δύο εξαιρετικές παρουσιάσεις για το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το Δ.Σ του συνδέσμου μας για την εξαιρετική τιμή που μας έκανε με την βράβευση και να το συγχαρούμε για την άψογη διοργάνωση του συνεδρίου.

SEEME1
SEEME2
SEEME3
SEEME4

Στα τέλη Ιανουαρίου 2017, επισκεφθήκαμε την έκθεση SIGEP-AB TECH EXPO 2017, που έγινε στο εκθεσιακό κέντρο του Ρίμινι στην Ιταλία.

Είχαμε την ευκαιρία να ανανεώσουμε τις συνεργασίες μας και να εδραιώσουμε νέες συνεργασίες με κορυφαίες εταιρείες του χώρου, ώστε να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε τα προϊόντα τους στην ελληνική αγορά στις πλέον ανταγωνιστικές τιμές.

Μερικές από τις συμμετοχές συνεργατών μας που ξεχώρισαν ήταν της SILFER με τις βιτρίνες ζαχαροπλαστικής, SIGMA με τα μηχανήματα αρτοζαχαροπλαστικής, FIMAR με τις μηχανές ζυμαρικών, MIA FT με τους βραστήρες και τα μηχανήματα ζαχαροπλαστικής, ICΒ με τα εξαιρετικά μηχανήματα σοκολάτας, STAFF με τις μηχανές παγωτού, Forni Fiorini με τους περιστροφικούς φούρνους και φυσικά της ελληνικής Crystal με τα ψυγεία ετοίμων προϊόντων.

Σύντομα στην ιστοσελίδα μας θα είναι διαθέσιμες όλες οι ενημερώσεις σχετικά με τα νέα προϊόντα.

SIGEP1
SIGEP2
SIGEP3
SIGEP4

Τo δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου 2016, παραδόθηκαν και εγκαταστάθηκαν από την εταιρεία μας μηχανήματα laundry και επαγγελματικής κουζίνας σε 3 νοσοκομεία της Ινδονησίας.
Μέσα σε ιδιαίτερες συνθήκες, χιλιάδες χιλιόμετρα μακρυά από την Ελλάδα, εγκαταστήσαμε πολύπλοκα μηχανήματα όπως πλυντήρια υγειονομικού φραγμού, πλυντήρια ρούχων μεγάλης χωρητικότητας, δοσομετρικές αντλίες χημικών laundry, κυλινδρικά σιδερωτήρια, στεγνωτήρια μεγάλης χωρητικότητας και συσκευές κουζίνας.
Αισθανόμαστε υπερήφανοι που καταφέραμε να γίνουμε πρεσβευτές της χώρας μας μέσα από την τεχνογνωσία, την σύγχρονη τεχνολογία και την υψηλή επαγγελματική κατάρτιση.

INDO4
INDO11
INDO1
INDO2
INDO3
INDO5
indo7
INDO6

Την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016, έλαβε χώρα με ιδιαίτερη επιτυχία η εκπαιδευτική ημερίδα:
-Συσκευασία σε κενό
-Μαγειρική σε κενό (Sous Vide)
-Ξηρή Ωρίμανση (Dry Age)

Ο R & D Chef Λάζαρος Ράπτης, παρουσίασε τα 3 θέματα και μαγείρεψε μπροστά στο κοινό που φυσικά είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τα υπέροχα εδέσματα.

Ευχαριστούμε όσους μας τιμήσαν με την παρουσία τους και είμαστε σίγουροι ότι έφυγαν με νέες γνώσεις και ιδέες, που θα τους βοηθήσουν στην καθημερινότητά τους.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το Λάζαρο Ράπτη για την άρτια παρουσίαση και τις υπέροχες γεύσεις που μας πρόσφερε και την Ρεβέκα Αλαλούφ, συνεργάτιδά μας από την Blu Catering, που ήρθε από την Αθήνα ειδικά για την εκδήλωση.

SOUSVIDE0
 
SOUSVIDE2
 
SOUSVIDE1
 
SOUSVIDE3
 
SOUSVIDE4
 
SOUSVIDE5
Προετοιμασία #1
SOUSVIDE4
Προετοιμασία #2

Η πρώτη μέρα της ALEXPO. Μια καταπληκτική εμπειρία και μια ευκαιρία να δούμε από κοντά φίλους και πελάτες. Αξιοσημείωτη η αρτιότητα της διοργάνωσης από το Επιμελητήριο Έβρου, που έθεσε τον πύχη ψηλά και ανέδειξε το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις από την Βορειανατολική γωνιά της Ελλάδας, μπορούν να βρίσκονται παντού...


Σελίδα 1 από 3

Επικοινωνία

  • 5ο χλμ Εθνικής Οδού Αλεξανδρούπολης-Συνόρων Κάθετος άξονας Εγνατίας οδού -Αεροδρομίου Δημόκριτος Αλεξανδρούπολη Έβρος ΤΘ 1077 / ΤΚ 68100 Ελλάδα
  • +30 25510-26592
  • info@simsirikis.gr
  • Βρείτε μας στο χάρτη

Μέλος

seme logo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

blu catering logo

Της μεγαλύτερης κοινοπραξίας εταιρειών εξοπλισμού εστίασης στην Ελλάδα

Έργα μας