simsirikis logo
Greek Arabic Bulgarian English German Indonesian Italian Russian Turkish

Έχετε ακούσει ίσως τον όρο Gastronorm. Τι είναι και πως μας βοηθάει στην καθημερινότητά μας?
Διαβάστε ένα σύντομο άρθρο εδώ και εκμεταλλευτείτε όλα τα πλεονεκτήματα του συστήματος.

gastronorm

gastronorm

Η καρδιά του τουρισμού χτύπησε στην έκθεση XENIA 2018 που έγινε από 24 έως 26 Νοεμβρίου στην Αθήνα.
Η εταιρεία μας ήταν παρούσα με τα συστήματα laundry της FAGOR που κέντρισαν το ενδιαφέρον των ανθρώπων της τουριστικής βιομηχανίας.
Η σειρά Compact έκλεψε τις εντυπώσεις αφού με την στιβαρότητα και τα χαρακτηριστικά ενός επαγγελματικού πλυντηρίου στα 10 κιλά αποτελεί μια επένδυση με γρήγορη απόσβεση. Παρουσιάστηκαν και οι υπόλοιπες καινοτομίες της FAGOR στον τομέα laundry όπως το σύστημα εξοικονόμησης νερού KRS, ο νέος έγχρωμος controller Touch Plus 2 και το λογισμικό Wash Controll που παρέχεται δωρεάν στους πελάτες μας για τον έλεγχο και την παρακολούθηση των πλυντηρίων τους.
Στην περίοδο προετοιμασίας της επόμενης τουριστικής περιόδου, η εταιρεία μας θα είναι εδώ για να σας κατευθύνει στην επιλογή του κατάλληλου εξοπλισμού τόσο για το laundry όσο φυσικά και για την επαγγελματική σας κουζίνα και το buffet.

xenia1

xenia1

Για άλλη μία φορά επισκεφθήκαμε δύο πολύ σημαντικές εκθέσεις για τον χώρο μας και ενημερωθήκαμε για τις νέες τάσεις, ανανεώσαμε τις συνεργασίες μας και εδρεώσαμε νέες.
Η έκθεση Expodetergo στο Μιλάνο για τον εξοπλισμό Laundry και η Hostech στην Κωνσταντινούπολη για τον εξοπλισμό HORECA, αποτελούν εκθέσεις σταθμούς για την διεθνή αγορά και καθορίζουν τις τάσεις αυτής.
Επόμενη στάση, η έκθεση XENIA 2018, όπου ως εκθέτες πλέον θα παρουσιάσουμε μερικές από αυτές τις νέες ιδέες προσαρμοσμένες στην ελληνική αγορά.

hostech

EXPODETERGO3

H Xenia 2018, πρόκειται να πραγματοποιηθεί 24-26 Νοεμβρίου και να αποτελέσει για ακόμα μία φορά το απόλυτο εκθεσιακό γεγονός και κομβικό φόρουμ των επενδυτικών επιλογών της Τουριστικής Βιομηχανίας της χώρας μας. Η Xenia, μια premium και 100% στοχευμένη στον ξενοδοχειακό κλάδο έκθεση, με το ανυπέρβλητο ιστορικό της κύρος και την εξαιρετικά επιτυχημένη επανεκκίνησή της το 2017, αναδεικνύεται ως το απόλυτο εκθεσιακό γεγονός και κομβικό φόρουμ των επενδυτικών επιλογών της Τουριστικής Βιομηχανίας της χώρας μας. Με κεντρικό μήνυμα «The Hospitality Experience» και με πλήθος καινοτόμων θεματικών εκδηλώσεων, η Xenia 2018 θα αποτελέσει ένα σημαντικό σημείο εμπειριών, τάσεων, καινοτομιών και έμπνευσης για όλους τους επαγγελματίες της Φιλοξενίας, βάζοντας και πάλι τη σφραγίδα της στην πορεία ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού.
Η εταιρεία μας θα βρίσκεται για μία ακόμη φορά στο πλευρό του ξενοδόχου, με την παρουσίαση των μηχανημάτων Laundry της FAGOR που αντιπροσωπεύουμε στην ελληνική αγορά και εμπιστεύονται δεκάδες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις σε όλην την Ελλάδα.

XENIA2018

Από 10 έως 12 Μαρτίου, η εταιρεία μας θα συμμετέχει στην έκθεση Foodexpo 2018 στο Metropolitan Expo δίπλα στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας. Μπορείτε να μας βρείτε στο Hall 1 στο περίπτερο Α-45.
H Foodεxpo αποτελεί μια έκθεση ορόσημο για τα τρόφιμα και την τεχνολογία τροφίμων. Το ελληνικό τρόφιμο έχει την τιμητική του, ενώ παράλληλα στην έκθεση αυτή παρουσιάζονται οι τελευταίες τάσεις στην τεχνολογία τροφίμων.
Η εταιρεία μας θα βρίσκεται για μία ακόμη φορά στο πλευρό του επαγγελματία εστίασης, με την παρουσίαση του συστήματος μεταφοράς τροφίμων AVATHERM που εμπιστεύονται δεκάδες επιχειρήσεις catering και εστίασης σε όλην την Ελλάδα.

foodexpo

Η εταιρεία μας, διοργανώνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την παρουσίαση του νέου φούρνου με κάρβουνα Roaster, που θα γίνει την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018 στις 5 το απόγευμα στο εστιατόριο "Μετόχι" στο Αετοχώρι. Την παρουσίαση θα κάνει ο βραβευμένος σεφ Γιώργος Χρυσανίδης.

Τι είναι και τι προσφέρει ο φούρνος Roaster?
-Συνδυασμός ψησταριάς - φούρνου ώστε να υπάρχει δυνατότητα παραγωγής πολλών διαφορετικών πιάτων για τα οποία θα χρειαζόταν 2 συσκευές.
-Λειτουργεί με 40% λιγότερο κάρβουνο απο μια ανοιχτή ψησταριά.
-Μπορεί να λειτουργεί συνεχόμενα στους 300 με 350 βαθμούς.
-Ιδανικός για το ψήσιμο όλων των φαγητών (κόκκινο κρέας, κοτόπουλο, ψάρι, θαλασσινά, μακαρονάδες, λαχανικά, πίτσες, ψωμί κ.α.).
-Είναι 30-40% πιο γρήγορος απο μια κλασική ψησταριά.
-Σημαντική μείωση της φλόγας αποτρέποντας το φαγητό από το να στεγνώσει ή να καεί.
-Υψηλή ποιότητα ψησίματος: η μοναδική γεύση που προσδίδει το μαγείρεμα στα κάρβουνα συνδυάζεται μοναδικά με τη διατήρηση της υφής και τις ζουμεράδας των φαγητών.
-Συγκέντρωση της στάχτης σε συρτάρι κάτω απο το φούρνο για ευκολότερο καθαρισμό.
-Ποιότητα στο χώρο εργασίας: Αποτρέπει την άμεση έκθεση του μάγειρα σε υψηλές θερμοκρασίες.

roaster

Η συμμετοχή μας στην έκθεση XENIA 2017, μας έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά ανθρώπους του τουρισμού και να ακούσουμε τις ανάγκες τους σε σχέση με τον εξοπλισμό τους. Παρουσιάσαμε τα συστήματα Laundry της FAGOR με τα νέα στεγνωτήρια της σειράς PLUS και τα πλυντήρια με την οθόνη αφής TP.
Η έκθεση έγινε από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου 2017 στο Metropolitan Expo δίπλα στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας και προσέλκυσε χιλιάδες επισκέπτες του ξενοδοχειακού κλάδου από κάθε γωνιά της Ελλάδος.

xenia

Με χαρά ανακοινώνουμε την συμμετοχή μας στην έκθεση XENIA 2017 που θα γίνει από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου 2017 στο Metropolitan Expo δίπλα στο διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας.
Η επανεκκίνηση της XENIA, μίας έκθεσης που αποτέλεσε για πάνω από 40 χρόνια το σημείο συνάντησης των εκπροσώπων της Τουριστικής Βιομηχανίας της χώρας μας, έρχεται σε μια εποχή που ο ελληνικός τουρισμός αναπτύσσεται γοργά και μαζί οι ανάγκες του για αναβαθμισμένες παροχές. Οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις του πιο δραστήριου κλάδου της ελληνικής οικονομίας αξίζουν την πιο ποιοτική πληροφόρηση, επαγγελματικά οργανωμένη στη λεπτομέρειά της.
Η εταιρεία μας στηρίζει αυτήν την προσπάθεια και βρίσκεται για μία ακόμη φορά στο πλευρό του έλληνα ξενοδόχου.

xenia

Από τις αρχές Ιουλίου τίθεται σε ισχύ η νέα Υγειονομική Διάταξη που αφορά τους όρους και τις προϋποθέσεις λειτουργίας των επιχειρήσεων τροφίμων. Αφού πέρασε ένα μεγάλο διάστημα από τον περασμένο Απρίλιο, όταν τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και αφού στο ενδιάμεσο έχει αλλάξει η διαδικασία έναρξης λειτουργίας των καταστημάτων, το Υπουργείο Υγείας κατάρτισε μια νέα Διάταξη που φαινομενικά δεν επιφέρει αλλαγές στις ισχύουσες απαιτήσεις. Τη νέα Υγειονομική Διάταξη μπορείτε να την βρείτε εδώ.

Κατηγοριοποίηση βάσει επιπέδου κινδύνου
Οι επιχειρήσεις που εμπίπτουν σε ελέγχους από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες κατηγοριοποιούνται ανάλογα με το επίπεδο κινδύνου. Έτσι Επιπέδου ΙΙΙ – υψηλού κινδύνου χαρακτηρίζονται τα παρασκευαστήρια τροφίμων, ενώ κρεοπωλεία, υπεραγορές τροφίμων, καταστήματα χονδρικού εμπορίου, καταστήματα διάθεσης προϊόντων αλλαντοποιίας, εστιατόρια, ψητοπωλεία, ταβέρνες κ.λπ. χαρακτηρίζονται Επιπέδου ΙΙ – μεσαίου κινδύνου επιχειρήσεις.

Διάγραμμα ροής εργασιών
Τα διαγράμματα ροής συνοδεύονται από περιγραφική έκθεση υπογεγραμμένη από Υγιεινολόγο Τ.Ε. ή επιστήμονα σχετικής ειδικότητας. Η περιγραφή της παραγωγικής διαδικασίας περιλαμβάνει: περιγραφή της υποδομής, αναφορά των προϊόντων που διαχειρίζεται η επιχείρηση, περιγραφή του τρόπου παρασκευής, συσκευασίας και προσφοράς και περιγραφή των σημείων ελέγχου και των ορίων επικινδυνότητας.
Για κάθε αλλαγή στη δραστηριότητα, ή στη ροή των εργασιών η επιχείρηση υποχρεούται να καταθέτει επικαιροποιημένο διάγραμμα ροής.

Μικτές επιχειρήσεις
Όλες οι επιχειρήσεις τροφίμων μπορούν να λειτουργούν ως μικτές και να συνυπάρχουν με άλλες επιχειρήσεις με την προϋπόθεση ότι αποφεύγεται η διασταυρούμενη επιμόλυνση.
Επιτρέπεται η διάθεση συσκευασμένων - τυποποιημένων νωπών ή κατεψυγμένων κρεάτων και κρεατοσκευασμάτων χωρίς την υποχρέωση λειτουργίας κρεοπωλείου.

«Ζεστή γωνιά»
Αναφέρεται ρητά ότι στις επιχειρήσεις λιανικής διάθεσης τροφίμων και ποτών δύναται να λειτουργήσει τμήμα έψησης προπαρασκευασμένων – προμαγειρευμένων φαγητών και κοτόπουλων με λιανική διάθεσή τους. Ως απαραίτητος εξοπλισμός αναφέρεται: πάγκοι εργασίας, επιφάνειες κοπής, σκεύη κ.λπ., μηχανές έψησης, προθήκες, κατάλληλος εξοπλισμός για το πλύσιμο εργαλείων και χεριών και συνεχής παροχή ζεστού και κρύου νερού.

Απαραίτητα αρχεία επιχειρήσεων τροφίμων
Τα αρχεία που πρέπει να τηρεί κάθε επιχείρηση είναι τα εξής:

  • Αρχείο προσωπικού επιχείρησης.
  • Αρχείο νερού.
  • Αρχείο καθαρισμού – απολύμανσης.
  • Αρχείο απεντόμωσης-μυοκτονίας.
  • Αρχείο θερμοκρασιών.
  • Αρχείο πρώτων υλών και προμηθευτών.

Υφιστάμενες επιχειρήσεις
Οι επιχειρήσεις που λειτουργούν ήδη οφείλουν να προσαρμόσουν τις εγκαταστάσεις τους στους όρους αυτής της διάταξης.

Πηγή: www.meatnews.gr

AYB

Η συμμετοχή μας και φέτος στην έκθεση Foodexpo 2017, συγκέντρωσε το μεγάλο ενδιαφέρον επισκεπτών του κλάδου μαζικής εστίασης με τα thermoboxes μεταφοράς τροφίμων AVA τα οποία συνδυάζουν άριστη ποιότητα με τις πλέον ανταγωνιστικές τιμές στην ελληνική αγορά. Παρουσιάσαμε όλα τα μοντέλα AVA που καλύπτουν τις ανάγκες μεταφοράς τροφίμων από ένα μικρό εστιαtόριο μέχρι και χιλιάδες μερίδες σε μεγάλα catering.

FOODEXPO1

Από 18 έως 20 Μαρτίου 2017 θα συμμετάσχουμε στην έκθεση Foodexpo 2017, παρουσιάζοντας τα πρωτοποριακά συστήματα μεταφοράς τροφίμων AVA. Η έκθεση γίνεται στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan δίπλα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Μπορείτε να εκτυπώσετε την πρόσκληση σας αφού πρώτα συπληρώσετε τα στοιχεία σας κάνοντας κλικ στην εικόνα.

FOODEXPO

Σελίδα 1 από 4

Επικοινωνία

  • 5ο χλμ Εθνικής Οδού Αλεξανδρούπολης-Συνόρων Κάθετος άξονας Εγνατίας οδού -Αεροδρομίου Δημόκριτος Αλεξανδρούπολη Έβρος ΤΘ 1077 / ΤΚ 68100 Ελλάδα
  • +30 25510-26592
  • info@simsirikis.gr
  • Βρείτε μας στο χάρτη

Μέλος

seme logo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

Έργα μας