simsirikis logo
Greek Arabic Bulgarian English German Indonesian Italian Russian Turkish

Η πρώτη μέρα της ALEXPO. Μια καταπληκτική εμπειρία και μια ευκαιρία να δούμε από κοντά φίλους και πελάτες. Αξιοσημείωτη η αρτιότητα της διοργάνωσης από το Επιμελητήριο Έβρου, που έθεσε τον πύχη ψηλά και ανέδειξε το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις από την Βορειανατολική γωνιά της Ελλάδας, μπορούν να βρίσκονται παντού...


Την Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016 στις 18:30, στο ξενοδοχείο Thraki Palace, ο R & D Chef Λάζαρος Ράπτης, θα παρουσιάσει κάποια πολύ ενδιαφέροντα θέματα και συγκεκριμένα:
-Συσκευασία σε κενό
-Μαγειρική σε κενό (Sous Vide)
-Ξηρή Ωρίμανση (Dry Age)

Η επίδειξη θα γίνει με συσκευές της Intercom που αντιπροσωπεύει η εταιρεία μας στην ελληνική αγορά.

Καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες, οι επαγγελματίες της εστίασης καθώς και κρεοπώλες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 2551026592 και με email στο info@simsirikis.gr.

SOUSVIDE
 

Από 24 έως 38 Ιουνίου 2016 η καρδιά της Αλεξανδρούπολης χτυπάει στο λιμάνι της. Έχουμε την χαρά να συμμετέχουμε στο μεγάλο εμπορικό γεγονός του καλοκαιριού, την έκθεση ALEXPO 2016. Θα παρουσιάσουμε καινοτόμα μηχανήματα που απευθύνονται σε ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων γύρω από την εστίαση.

SOUSVIDE
 

Με μεγάλη επιτυχία, συμμετείχαμε και φέτος στην έκθεση Foodexpo που έγινε στην Αθήνα από 19 έως 21 Μαρτίου 2016.

Στο περίπτερό μας, διαθέταμε μηχανήματα επεξεργασίας και συσκευασίας τροφίμων όπως αντλίες και γεμιστικά παχυρεύστων, κοπτικά, βραστήρες παστερίωσης και θερμικής επεξεργασίας, συσκευές vacuum, thermoboxes.

Μας δόθηκε η ευκαιρία να εξηγήσουμε αναλυτικά σε πολλούς ενδιαφερόμενους την λειτουργία του βραστήρα παστερίωσης FIXPAN για την ομοιόμορφη και ασφαλή παστερίωση έτοιμων βάζων προϊόντος, την λειτουργία των συσκευών vacuum (INTERCOM και NOVAC), των συστημάτων μετάγγισης και δοσομέτρησης παχυρεύστων (costruzioni RF) και φυσικά των μηχανημάτων επεξεργασίας τροφίμων (cutter και αποφλοιωτές της YAZICILAR και το πρωτοποριακό κοπτικό τυριών αλλαντικών της NOVAC). Μεγάλο ενδιαφέρον υπήρξε επίσης και για τον βραστήρα CC-50 της SIGMA που είναι μια αξιόπιστη λύση για την παρασκευή μαρμέλάδας ή κρέμας, προσομοιάζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις παραδοσιακές μεθόδους.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους επισκέπτες μας για το ενδιαφέρον που έδειξαν στα προϊόντα μας.

foodexpo2016
 
foodexpo2016OVERVIEW
 
foodexpo2016
Με τον κ. Παναγιώτη Γραφάκο-καθηγητή και τους σπουδαστές του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών.

Σας περιμένουμε στην έκθεση Foodexpo 2016 από 19 έως 21 Μαρτίου 2016.

Φέτος θα παρουσιάσουμε μηχανήματα που απευθύνονται σε μεγάλο φάσμα του κλάδου των τροφίμων, όπως πλυντήρια λαχανικών, βραστήρες, μηχανές κενού (vacuum), κοπτικά κ.α.

Θα μας βρείτε στο Hall 1 / Stand A18.

foodexpo
 

Για ακόμη μια χρονιά συμμετείχαμε ως εκθέτες, στην έκθεση Detrop που έγινε στην Θεσσαλονίκη από 26 έως 29 Φεβρουαρίου 2016.

Είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε μηχανήματα που απευθύνονται στις ελληνικές οικοτεχνίες και βιοτεχνίες τροφίμων, όπως μηχανές κενού (vacuum), κοπτικά, βραστήρες κ.α.

Το ενδιαφέρον του κόσμου, ήταν η ανταμοιβή μας για την συνεχή προσπάθειά μας να παρουσιάζουμε καινοτόμα προϊόντα, που κάνουν ακόμη πιο ανταγωνιστικούς τους έλληνες παραγωγούς.

detrop
 

Από 1-1-2016 ενταχθήκαμε στον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ (ΣΕΕΜΕ), που εκπροσωπεί την πλειοψηφία κατασκευαστών, εισαγωγέων-αντιπροσώπων και εμπόρων επαγγελματικού εξοπλισμού εστίασης με κύριο πελατολόγιο τις ξενοδοχειακές μονάδες, τα εστιατόρια, τις επιχειρήσεις catering, τα ζαχαροπλαστεία και εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, πλοία, νοσοκομεία, καφετέριες, snack bars, super markets, κρεοπωλεία, αρτοποιεία κ.λ.π

seeme

Τον Οκτώβριο 2015 επισκεφθηκαμε μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις εξοπλισμού στον κόσμο. Η HOST 2015 έγινε στην έκθεση RHO στο Μιλάνο. Συνολικά είχε 14 αίθουσες (HALLS), 2004 εκθέτες από 47 χώρες ενώ την επισκέφθηκαν 150.000 επισκέπτες, 40% των οποίων από το εξωτερικό.

Ανανεώσαμε την συνεργασία μας με κορυφαίες εταιρείες του χώρου όπως FAGOR, FIREX, ARISCO, ΥΑZICILAR, FIORINI, FRENOX, SILFER, AVAPLASTIK, MATEKA, FIMAR, LA FELSINEA, SIGMA ενώ συμφωνήθηκε η πρόωθηση στην ελληνική αγορά καινοτόμων προϊόντων από την TECHNO-D (συσκευαστικές χύμα προϊόντων), ATA (ξενοδοχειακές κουζίνες) και από άλλες επιλεγμένες εταιρείες.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνουμε στα ελληνικά περίπτερα που ήταν όλα εξαιρετικά προσεγμένα με ωραία προϊόντα. H NIKI INOX, η NORTH, η SERGAS, η JOHNY, η GARBY και άλλοι συνεργάτες μας, ξεχώρισαν με την παρουσία τους.

ENTRANCE
  avaplastik
frenox
  fagor
yazicilar

Στον πίνακα δεξιά, μπορείτε να βρείτε ένα εύκολο οδηγό για τον τύπο της παγομηχανής που πρέπει να επιλέξετε για την επιχείρησή σας .

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις παγομηχανές κάντε κλικ εδώ.

Πηγή: Brema Ice systems

MATRIX
Κάντε κλικ για μεγένθυση

Η νέα πρωτοποριακή σειρά σιδερωτηρίων AV και AVL διαθέτει αναρρόφηση ώστε να στεγνώνουν πέρα από το να σιδερώνουν χωρίς όμως να είναι σιδερωτήρια θερμαινομένου κυλίνδρου.Τα ρούχα μπορούν να εισέρχονται με σχετική υγρασία 40% (μοντέλα AVL) που είναι κοντά στα αντίστοιχα ποσοστά των σιδερωτηρίων θερμαινομένου κυλίνδρου. Είναι επίσης πιο οικονομικά στο κόστος αγοράς και πιο εύκολα στην συντήρηση...

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ.

S30
S-140/25, 160/30, 200/30 AV και AVL
st23

Σε εφαρμογή μπαίνει, με τη δημοσίευσή της σε ΦΕΚ, η Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για την παραγωγή και διάθεση προϊόντων οικοτεχνίας.

Την απόφαση για τον καθορισμό των όρων και των απαιτήσεων παραγωγής και διάθεσης τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής, υπέγραψε στις 27 Αυγούστου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, αλλά δεν είχε προλάβει να δημοσιευτεί σε ΦΕΚ.

Με την υπογραφείσα Απόφαση δίνεται για πρώτη φορά η δυνατότητα μικρής κλίμακας μεταποίησης αγροτικών προϊόντων, αποκλειστικά ιδίας παραγωγής, από κατά κύριο επάγγελμα αγρότες σε εργαστήρια με κινητήρια ισχύ μέχρι 10kW.

Η διάθεση των παραγόμενων προϊόντων της οικοτεχνίας μπορεί να γίνεται σε τοπικές αγορές, εμποροπανηγύρεις, δημοτικές εκδηλώσεις, καθώς και σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και μαζικής εστίασης.

Επίσης προβλέπεται η συνεργασία μεταξύ παραγωγών για την παραγωγή οικοτεχνικών προϊόντων.

Τα είδη των τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής είναι:
-Προϊόντα δημητριακών, ιδίως απλά αρτοσκευάσματα (πχ παξιμάδια κ.τ.λ) και ζυμαρικά με κύριο συστατικό το αλεύρι δημητριακών (π.χ. τραχανάς, χυλοπίτες κ.τ.λ).
-Προϊόντα φυτικής προέλευσης με γλυκαντικές ύλες, ιδίως γλυκά κουταλιού, μαρμέλαδες, κομπόστες, ζελέ φρούτων, παστέλια με ξηρούς καρπούς,
-Προϊόντα με παρθένα ελαιόλαδα και διάφορα αρωματικά φυτά, μπαχαρικά, αιθέρια έλαια, χυμούς φρούτων κ.α τρόφιμα σε συσκευασία έως δύο (2) λίτρων
-Προϊόντα διατηρημένα με αλάτι, ξύδι και λάδι τρόφιμα φυτικής προέλευσης, ιδίως επιτραπέζιες ελιές και προϊόντα ελιάς αλείμματα, τουρσιά, σάλτσες.
-Προϊόντα διατηρημένα με ξήρανση τρόφιμα φυτικής προέλευσης, ιδίως φρούτα και λαχανικά, ξηροί καρποί, όσπρια, αρωματικά φυτά.
-Προϊόντα με μέλι και ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, μαστίχα, κρόκο κ.α. τρόφιμα
-Γαλακτοκομικά προϊόντα εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις που ορίζονται στην αριθμ.3724/162303/22.12.14 ΚΥΑ ( ΦΕΚ 3438 /Β/2014 ).

Κατεβάστε το πλήρες κείμενο της απόφασης εδώ



Επικοινωνία

  • 5ο χλμ Εθνικής Οδού Αλεξανδρούπολης-Συνόρων Κάθετος άξονας Εγνατίας οδού -Αεροδρομίου Δημόκριτος Αλεξανδρούπολη Έβρος ΤΘ 1077 / ΤΚ 68100 Ελλάδα
  • +30 25510-26592
  • info@simsirikis.gr
  • Βρείτε μας στο χάρτη

Μέλος

seme logo

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ

Έργα μας